OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD CHARLEROI ACTION 21 - SAHIN HASSELT  4-3 (2-1)

DATUM 17-03-2010

DOELPUNTEN 4’10 Rosa Lima Lucio 1-0, 14’52 El Haoual Samir 1-1, 19’26 Dusacquier Valentin 2-1, 8’04 Ajouaou Ahmed 2-2, 9’05 Fossé Jonathan 3-2, 11’17 El Haoual Samir 3-3, 14’26 Fossé Jonathan 4-3

VERSLAG Eerste helft: Een geduldig begin van een tactisch sterk Charleroi. Maar een Charleroi dat steeds weer stuitte op een zeer sterk blok van Sahin, dat zeer georganiseerd aantrad. Lukte het Charleroi toch om dit blok te doorbreken, stond op zijn beurt Vaes paraat. Vaes die zich al enkele weken mag kronen met een ijzersterk optreden, vandaag zelfs mét gebroken pink. Het is echter toch Charleroi dat in de 5de minuut op voorsprong komt via Lucio: 1-0. Sahin doet dan op zijn beurt goed mee maar mist efficiëntie. Charleroi opteert redelijk vroeg voor een vliegende keeper, wat positief uitdraait voor Sahin: El Haoual: 1-1. Met de rust in zicht lijkt het te gaan afstevenen op een gelijke ruststand al moet Vaes zich gewonnen geven op een discutabele penaltyfout: Dusacquier: 2-1. Tweede helft: Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft met in de beginfase een op -en neergaande wedstrijd en enkele sterke parades van Vaes. Pas in de 9e minuut een doelpunt, een gedevieerde intrap van Ajouaou die via Laercio in doel verdwijnt: 2-2. Een minuut later komt Charleroi echter weer op voorsprong via Fossé: 3-2. Charleroi opteert opnieuw voor een vliegende keeper wanneer El Haoual er weer als de kippen bij is en zorgt voor de aansluitingstreffer: 3-3. Charleroi blijft geduldig zoeken naar een gaatje in de defensie van Sahin en vindt die andermaal op identieke wijze via Fossé: 4-3. Met het einde in zicht moet Sahin komen en krijgt het verschillende kansen maar kan deze jammer genoeg niet verzilveren. Met een 4-3 uitslag mag Sahin terugblikken op een geslaagde wedstrijd met een spannende terugronde in het vooruitzicht.